Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

na-na-natti-natti

Ska dikta i natten den kalla
i kärlekens namn

nej, dansa -

hämtar en tunn slöja
orange som en eld
slår upp en kaskad
i luften

dansar på röd matta med bara fötter
och en om höften knuten lång myntsjal

jag dansar en shaabi
en baladi
och en trumsolo

när höfterna dallrar
hörs småmynten klinga mot varandra

dum teck-ka
dum-dum ka-teck

na-na- natti
natti-natti-natt










Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-12-22 00:00



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Det låter som ett bra beslut att dansa istället för att skriva, fast sen blev det en dikt ändå! :D
2021-12-26

  Sparvögat VIP
En härligt rytmisk kärleksdans i glädjens tecken…
2021-12-22

    Lena Söderkvist VIP
Rena skymningssången. Stämning, ge sig hän - jaaaa!
2021-12-22

  Kungskobran VIP
Att dansa in i kärlekens dröm
gör mig mjuk och öm.
Härligt diktat
2021-12-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken glädjefylld och härlig dikt att njuta av!
2021-12-22

  Marita Ohlquist VIP
Oh, vilken härlig avslutning på dagen.
2021-12-22

    Lena Staaf VIP
Vilken takt, rytm och glädje! Härligt!
2021-12-22

  Anya VIP
Så mycket glädje. härligt att läsa. Som så ofta gör du mig glad. Tack!
2021-12-22

  ULJO
En nattlig dans. Finurligt diktat.
2021-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP