Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Graviditet

Du bär ett barn inom dig.
Ett barn som gör sig påmint
för oöverskådlig tid.
Och barnet följer en stig,
banad som en labyrint,
sökande sin individ.

I labyrintens bana
lurar återvändsgränder,
men också en väg som bär.
Framtid kan barnet ana
varje gång livet vänder
och förändrar karaktär.

Tiden för graviditet
beror på barnets vägval
och labyrintens storlek.
Barnet får identitet,
lyckosam eller fatal,
robust tålig eller vek.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 85 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-22 10:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström