Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag önskar det här hände i verkligheten, men nu fantiserar jag..."Erbjuda honom en anställning" texten. Till min dotter, du gjorde rätt och samtidigt fick jag inspiration till en ny text till filmen.


tror jag...

eller betyder det något annat, viktigare?

Min dotters pojkvän är äntligen hos oss här i Sverige.

Tårarna på kinderna och han tar sina svenska pengar
han fick i julklapp till taxiresan för att hämta tillbaka
Charlie, så kommer han hem och räcker undulaten till
min dotter som med tårfyllt skratt säger tack så mycket
och med kärlek i blicken svarar hennes pojkvän

"Nu stannar han kvar hos dig"

Precis så önskar jag någon som ser begåvningen
hos honom, den att kunna hantera svårigheterna
att ge lycka till en ung kvinna, att finnas till varje
minut, varje dag i ett Land långt från oss i Sverige

"Nu stannar han kvar hos dig"



Är det vad du önskar?

En man med vitt hår uppenbarar sig.

Jag ser upp
tänker på undulaten som bar styrkan med sig.

Ja, vill du hjälpa min dotter?

Snön faller sakta, det är Jul och fridens makt är stor.

Det är inte fridens makt!

Det är ju Jultomten!

Nej, det är Gud.

Barn, barn, sätt er ner gröten är klar...

Så fin han är våran Charlie.

Ja, han är speciell.

Det är min dotter också, ledare av folket.

Är hon?

Sch, säg inget, det måste man upptäcka själv.

Alla unga kvinnor är ledare!

Ja, så är det nog, barn.

Mm,

Är gröten god?

Ja, den är underbart god, vem får...

Se, dom är här nu!

Få se!

(Ja, så här kan det fortsätta i oändlighet)

när Julen är här.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 99 gånger
Publicerad 2021-12-22 15:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP