Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Sotgrändssonen



Jag nalkas nytt, där gamla gator ringlar,
jag jagar ljus, men gömmer steg i gränd,
från skuggor skådas kroglanternan tänd
igenom flyktig snö som sakta singlar.

I livfull lyster mänskomännen minglar.
I viddlös vankan står min stomme spänd
att delad fly, men hela tiden vänd
mot torg där kungens vita vagnar vinglar.

Men vägen vänder, vita vagnars vacklan
förbyts i stadig marsch mot veknad vind
och hjul får fart, där kuggen gnuggat tung.

Jag böjer knä i bön inför den facklan
som slutligt slungar ljus uppå en kind
att kyssas kall av klagorikets kung.






















Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-22 19:14



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Fint sydd sonett med olika slags rim åt alla håll och efter konstens regler!
2021-12-22
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP