Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag såg filmen med samma namn och blir starkt betänksam vad vi som människor gör med havet och dess invånare


Seaspiracy

Människan säger till fisken
att jag ser din mun
men jag hör inte
vad du säger

Människan säger till fisken
att jag behöver dig
som mat på bordet
men du vägrar leverera

Människan säger till fisken
att om du hade en röst
så skulle du använda den
till skrika på hjälp

Laxar i kassar
Utrotningshotade ålar
Hajar utan fenor
Förgiftade sillar

Det är så tyst under vattnet
I den stora oceanen
Det är så stilla
i fångstfartygens lastrum




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-12-23 05:42



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Fin och stark skildring av det stora djupa
2021-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP