Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julens dikt

 

Ur högtalaren kommer finstämda jultoner
fast i år är inget sig likt för flera miljoner
avståndsregel gäller för allt folk
ansvar och förbud gäller att inte tappa ork

Granen står grann med kulor i rött
grönskan utanför vilar slött
ljusslinga i guldigt sken blinkar
vid dörren står prydnadstomten och vinkar

På bordet står julskinkan klar
paketens rim gissar svar
längtan att dopparedan nu ska infalla
sänder en tanke om julefrid till er alla

Copyright Susen 




Bunden vers (Rim) av Susen VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-12-23 13:38



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Så underbart du juldiktar!
2021-12-29

  ULJO
Härlig juldikt
2021-12-25

  Kajan VIP
Julrim i trim, böljar som vatten, eller singlar som snö (flingor). Frid är en gåva.
2021-12-24

  Sparvögat VIP
Så fint rimmen vilar i orden…
Omtankens juletid i pandemins spår…
En God Jul och ett Gott Nytt År önskas dig och dina nära!
2021-12-24

  Maria Sundelin VIP
God jul
2021-12-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Insiktsfullt diktat om julen i coronatid!
Önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt År!
2021-12-23

  Öknens Ros VIP
Julfirande blir det ändå, men inte riktigt som vanligt. Pandemin lägger sordin på julstämningen, men det kan bli fint firande ändå.
2021-12-23

  BenGust VIP
Tanken blir ljusprydd omtanke.

2021-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Susen
Susen VIP