Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blaserendum II

Kaptenen lade in kursen
"föröver horisonten är hamnen", sade Kaptenen!
Bogen plöjde genom mattan
av blod vävd.
"slå bi!", skrek Sekonden!
Tvenne saltstoder mitt i dödens hav
"förbannad denna tanklöshet", utbrast Kaptenen!
"salt rostar kölen"!
I Dunkirk lyfter kajorna
och Kaptenen vittrar.
Lasarettsalen ekar tom
av intorkat benmjöl i mattan.
Tusen och oändligt mer
sjunger ur glömda strupar
om forntidens strider
som framtiden driver.
Kaptener lägger in kurser
"föröver horisonten lämnar vi våra ok", mumlar Kaptenerna!
"Vår last är utan värde", tänker manskap.
Bogen plöjer bottnar
inför Blaserendums portar.





Fri vers (Fri form) av Peter Vahlersvik
Läst 76 gånger
Publicerad 2021-12-24 01:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik