Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Olofströmsdikt.


HÄR OCH NU

Här inne
i Stenbäraland
förnimmer jag
forntid och nutid.

Bedårande vackert
är landskap och trakt
i skarven mellan
Raslång och Halen.

Jag vet inte alls jag
om det var bättre förr
det var nog inte lätt
att vara torpare och bonde.

Knappt bli femtioett
slita dagsverke
livegen
inte äga ett skvatt.

Nu är nu
här är jag
kan ingenting göra
åt det.

Sitter här i skolan
dom just målat om
som byggdes runt
artonhundrafyrtio nångång.

Här doftar klarlack
här doftar färg
här doftar skog
och jasmin.

Man lätt kan drömma sig
bort till fordom tid
fast jag lever här och nu
med dig bredvid.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 102 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-24 20:44



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mycket fint det, kärleken intill, och här och nu får man göra precis som man vill, då var det fogde, spanska sjukans bacill... Nu har vi bara pandemi och en och annan sill te päronet och ingen kollar mer snett, dock skulle fler äga lite folkvett, ta på sig glader min och tackar blott för all välfärd vi fått!

God jul!

2021-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar