Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag tänker någon gång skriva en längre berättelse eller bok under detta namn. Ibland \"dyker det upp\" texter, som nu, utan något sammanhang. De dyker bara upp när man sitter och funderar eller kanske halvsover. Den här dök upp för ett tag sedan och jag s


Änglamakerskan

Lyssna nu.
Lyssna noggrant.

Då du nu inte sover men föga ej är vaken är det viktigt att du tar till dig mina ord.

Så lyssna.

Friheten är berövad många barn på denna plats. Det finns en källare, ett hål, där de stänger in barn. Människobarn. Oftast mycket små sådana.
Utan ljus mat eller vatten lämnas de där eftersom de är oönskade, överflödiga eller kanske av misstag…

De lämnas där utan ljus mat eller vatten för att dö.

Flera invånare på denna plats vet vem änglamakerskan är. Men ingen talar högt. Och om du råkar nämna det, eller hennes namn eller kanske ordet ”änglamakerskan” så skulle du märka att folk stelnar till. De stannar och blir som förstenade.

De stelnar till eftersom det går kalla kårar genom deras kroppar. De stelnar till eftersom de hela tiden inom sig bär vetskapen om det där hemska som de försöker att dölja men som dyker upp i tankarna på dem då du nämner det eller hennes namn eller ordet ”änglamakerskan”.

De stelnar till eftersom de vet att utom hin håle själv är det få varelser på denna jord som besitter en sådan råhet, grymhet och ondska. Som hon.

Därför är det viktigt att du är försiktig.

Försiktig med vem du talar med och vad du säger. Kom ihåg att även ondskan har vänner.

Tro inte heller att hon visar någon nåd, för det gör hon inte, varken till djur, skogsfolk eller ens barn, som dig.

Du ska inte vakna än. Det är någonting mer jag vill att du skall förstå.

Du har nu blivit vän med oss. Det har du blivit av det skäl att du är barn. För barn har ett öppnare sinne än oss vuxna.
Det är många vuxna som inte vill beblanda sig med oss. En del är rent av rädda. Varför?

För att de är vuxna och sinnet hos en vuxen är inte lika öppet som ett hos ett barn.

Samtidigt är det så att det sinne du har som barn även kan vara dig till skada, då det finns sådant och sådana som kan vara farligt för dig utan att du känner till det. Som du kanske dras till eftersom du är ett barn och har ett barns sinne och nyfikenhet. Som de vuxna känner till men inte du.

Världen är inte alltid enkel att förstå.




Prosa (Novell) av aberatio
Läst 802 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-07-30 22:41



Bookmark and Share


    Nattviol
tyckte om den här!
änglamakerska... låter vackert
men är dödlig för de små!
: )
2007-10-28

  Marlene Anna Linnéa
du det här var intressant. mm.. jag vill nog också påstå att tillståndet mellan sömn och vakenhet är speciellt; ett rum för mystik.

mycket att tänka på rymms här.. jag är ju nyfiken på vad du själv tror om detta och om det har utvecklats till något mer..
2007-01-05
  > Nästa text
< Föregående

aberatio
aberatio