Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STJÄRNHIMMEL

Sitter här i stjärnors glans
tyst i vinterkvällen.
Ingen dager någonstans
syns på himlapällen.
Tänker på det år som gått
upp och ner i stort och smått,
lugnt på sina ställen.

Dagarna som komma skall,
skall de lika bliva?
Samma uppgångar och fall
under månens skiva,
under solens gamla lag
skall de bli den framtids dag
som jag får beskriva?

"Gud" allena känner till,
vad som händer sedan.
Morgonstjärnan, solens grill,
månens ny och nedan
ligger i "Guds" blodomlopp.
Tidens dyningar och stopp
är "Guds" allaredan.

Sitter under stjärnors ljus
kvar i mina tankar
i mitt hem på jordens grus,
där jag kastat ankar.
Sitter kvar och undrar än
vadan, varifrån, varthän
och vart världen vankar.










Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-25 19:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP