Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlänga livet?

De söker livets gåta,
forskar på apor och möss.
Om den evige kunde begråta
tankar värdiga löss;

Livet som fysik och kemi?
Hans egen andedräkt
kan inte skapas i någon akademi,
längtan allt levande väckt.

Livet vi fått till skänks,
Agape är dess moder,
tro inte att det kanske förlängs
av någons provrörsmetoder.

Hur kan det nånsin bli längre,
då vi alla ska evigt bestå?
Gör inte tanken trängre,
uppliva anden och förstå,

i varje cell finns redan
det hägrande eviga livet,
miraklet i oss allt sedan
det blev oss i skapelsen givet.




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-26 09:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP