Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggornas dans

Kom till mig en kvinna
Eller lämna mig en skugga
Följ mig inte dit
Låt inte mina steg tyngas av ditt bedragande sken

Skuggorna har dansat
Till de vemodsvisor jag författat
Aldrig tröttnande
Av den melankoli deras flyktighet gett upphov till

Alla intetsägande ord
Att förbli ouppklarade
Alla fina melodier
Att hindras upplösas

Melodier som tjänade stridsångaren
Som ylat, tokig och övertygad
Och om nätterna hittat mening i orden
Skrivit brev hem

På väggen i min kammare har skuggorna dansat
En hel höst
Jag finner inte längre ord
Och melodierna är redan skrivna










Fri vers av diktninjan
Läst 101 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-27 09:29



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vemodig text.
2021-12-27
  > Nästa text
< Föregående

diktninjan
diktninjan