Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Innehållet anpassat till formen.


SONETTEN

Nog är den stram och fastställt bred och lång.
Nog är den noggrant snörd i kroppskorsetten.
Bestämd och måttfull är den så, sonetten,
men lämplig både för kritik och sång.

Dess form kan återbrukas gång på gång,
om rim och meter styrs av etiketten,
precis som turerna i menuetten
på någon klassisistisk paviljong.

Sonettens trygghet är dess yttre tvång.
När andra dikter darrar på manschetten
och ballar ur till smaklöst hålligång

och skramlande fallerar i skeletten,
behåller en sonett sin hållning, strong,
med innehållet stadigt på parketten.








Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-27 14:45



Bookmark and Share


  Arenaramus
Det är alltid behagligt att läsa dina sonetter. En inspiration för mig som relativt ny sonettmakare. Det är en länk mellan oss och det förflutna.
2022-01-07

  Syrran77
Snyggt!
2021-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP