Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gränsen

Vit snö överallt
orangea käppar
mellan väg och fält
markerar gränsen.

Tålamod eller utbrott
var går den gränsen?

Sorg eller glädje
en snyftning eller ett leende
den upplösta gränsen?

Liv eller död
ett andetag
markerar gränsen.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2021-12-27 22:17



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Böljande underbar
är din text!
2022-01-17

  Solstrale VIP
Ja vart går den, gränsen! En beaktansvärd text, den är reflekterande bra!
2022-01-07

  Marita Ohlquist VIP
Det kan vara svårt att veta var de olika gränserna är, förutom i det sista stycket.
Bra skrivet.
2021-12-29

  Bodingen VIP
Livet/döden - Vi bor i det ständiga gränslandet. Superb text, på gränsen till fenomenal.
2021-12-29

  Solstrale VIP
Ja en hårfin gräns! Fint skaldat!
2021-12-29

    Bishkeks söner
Detta stycke, stod ut; Sorg eller glädje
en snyftning eller ett leende
den upplösta gränsen?


Var får Lena sin inspiration ifrån?
En värde-nihilism, om begreppens förgänglighet.

Mästerligt Lena!

Fortsätt precis som du gör!
2021-12-28

  Sparvögat VIP
I andetaget vilar gränsen, talande ord i dessa tider…
Så väl tecknat om gränsens betydelse i olika sammanhang!
2021-12-28

  Susen VIP
Gränsen - fastnar redan vid titeln.
Tänkvärda ord. Sista strofen "ett andetag". Mycket bra. Bokmärke!
2021-12-28

  Kajan VIP
Existentiell ton ljuder genom texten; en känsla av osäkerhet, gungfly. Uppskattar det sparsmakade uttrycket.
2021-12-28

  Öknens Ros VIP
Gränsen mellan liv och död är hårfin, ett andetag till eller ifrån gör skillnaden.
2021-12-28

  Lottie Ålhed VIP
De livgivande andetagen och livets skörhet är det som kommer till mig när jag läser din fina dikt.
2021-12-28

    Sefarge VIP
Belysande skrivet!
Jaa avkrokens
Lysande käppar
från vägsamfäll
-ighet markerar
gränslandet
mellan allt
o inget?


2021-12-28

  ULJO
Bra fråga
2021-12-28

  Niliboy
Ja, det markerar gränsen, smärtan borta bara helig Ande!?
2021-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP