Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


d.27:e December 1603.


På natten (Till Thomas Cartwright)


från himlen på natten
inför bönens sju systrar.
släntrar tillbaka
till uppskattade galaxer
när det gör ont
att vara människa
och sanslösheten känns
alltför overklig.
in i det oformades
slätter klättrar jag in
i skifferblå snö.
närmare ljusen flyger jag,
ser den bläckiga natten.
är inte så trött
men har suddiga syner
bortom henne.
hon är anti-fade
som en djup, sval myr.
jag vadar in i djupet
i en stjärnklar biograf.
gryningen kommer,
den trådiga soluppgången
sprider sina fjädrar.
men det är himlen
som matchar
min oformade dröm,
min oformade livmoder,
mina nyvakna ögon.
jag tar till mig
dessa himlar
på natten.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-28 00:01



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mustig Mystik!
2021-12-28

  alicja lappalainen VIP
Dessa två själar din och teologens flätas samman till en rörelse
2021-12-28

  Lottie Ålhed VIP
Oändlighetsvackert, något främmande kanske också lite skrämmande och så denne Thomas Cartwrigt som verkade varit en mångsidig orädd herre.
2021-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen