Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att älska, om att bråka, om att vilja bli sams. Fiktiv.


Hemväntan

du dröjer i dörren
och det är underligt
att vänta i sitt eget hem
en obekväm tystnad
dröja
varken den eller jag
vill bli kvar
i rummet
hänger kvar på sista ordet
en avsats där vi febrilt hänger
hoppet av oss
gravitationen i allvaret gnager
i hälarna, i själen, i flimrande fingrar
och suckar i skytteltrafik
men varför kan vi prata om allt
mellan kuddarna
och allra helst genom blickar
när våra lillfingrar korsas i vimmel
men vi vågar inte säga
de få ord som betyder
att vi blir vi
än
igen
framför allt
äntligen




Fri vers (Fri form) av Honungsgrävling
Läst 178 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-12-28 08:55



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Så fina ord till tvåsamhetens trevande längtan…
2021-12-28

  Lottie Ålhed VIP
Snyggt slut på relationstrevande dikt.
2021-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Honungsgrävling
Honungsgrävling