Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Topp och dal

Livet är likt en bergodalbana

Med sina lugna kulliga dalar

Där allt är stilla och vackert 

Sina hissnande höjder 

Fulla av vacker utsikt

Medan vi balanserar vid dess kant

Fyllda av rädsla för att störta ner

I avgrundens mörka sörjiga dy

 

Förhoppningsvis får vi mest vandra i dalarna

Med sitt kulliga böljande landskap

Istället för att ständigt balansera på någon topp

Fascinerade men samtidigt rädda för att störta

Istället för simma fram i trögflytande gyttja

I avgrundernas mörka brådjup

Ty trots att livets upp och nergångar ger perspektiv

Vill vi alla ha en fast grund att falla tillbaka på




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-07 06:26



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Beundransvärda rader jag gillar och tar till hjärtat!
2022-01-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om livets höjder och dalar.
Bra avslut på texten.
2022-01-07

  Nanna X
Kloka ord om livet. God fortsättning på det nya året!
2022-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP