Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min Rätt till Kroppen!

Stopp!
Rör min kropp
och jag kan lova dej,
jag ger den ej.
Rör inte mej!

Stopp!
Sätter stopp!
Kroppen tillhör bara mej
och inte dej.
Jag säger nej!

Slåss!
Jag ska slåss!
Ett nej är alltid ett nej.
Att tvinga mej,
ska straffa sej!

Hopp!
Ge mej hopp,
när världen vänder sej
bort ifrån mej.
Är det okej?

Allt för många har
gjort med mej som de vill.
Alla ärr finns kvar
som dessa gjorde till.

Ingen mera tar sej rätt
till ett sigill.
Ingen människa ska
min värdighet ta
ifrån mej igen!

Ont!
Det gör ont,
att lämnas helt utanför.
Säg mig varför
människor förgör?

Slag...
alla slag,
som kroppen fått ta emot,
glömmer jag ej.
Påminner mej...

Om alla som har
skadat, satt sitt sigill,
på den kropp jag har.
Använt mej som de vill!

Så jag tar till alla sätt,
bjuder ej till.
Ingen människa ska
min värdighet ta
ifrån mej igen!

Så gör ingen vän!
Ska kämpa för den,
min rätt till kroppen!




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Camilla Heinonen VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-28 18:38



Bookmark and Share


    Björka
för djävligt...
2022-01-25

    ej medlem längre
Bra skrivet.

En sådan här text och uppmaning borde inte behövas. Det säger ju en del om samtiden.
2021-12-28

  Peter Palm
Bra rutet i diktform om något som borde vara en självklarhet men tyvärr inte är det! Stark dikt!
2021-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP