Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nödens år (eller: Emily in Paris)

Alla är sjuka och det är mellandagarna
Ett slags vakuum
Julafton och sju dagar framåt är känt som seven days of hell
Självmordsstatistiken kulminerar på nyårsafton.

Läser sociologen Eva Illouz
Hon skriver om varför kärlek gör ont
Tittar på tv-serien Emily in Paris
Kanske att de båda vill förmedla varför kärlek är ett litet rövhål
Vill skrubba bort Emilys självbelåtna busiga barnsliga flin
Och sabba hennes utseende
Varför blir jag så provocerad?
Tänker att hon är lik Lena Olin
Måste funderat över detta förut
Tänkt det här förut?
Sagt det här förut?
Men hur kan man veta nåt längre detta nödens år?
SKOJA
Nödens år var 1867-1869
Missväxt! Snö på midsommar! Folk svalt!
Hur kan jag ens jämföra?
Jag mår bra
Jag svälter bara emotionellt
En oerhört långsam död




Prosa av Skelettkvinnan
Läst 121 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-28 19:26



Bookmark and Share


  Fale Bure VIP
Larz
Amelie
2022-01-07

  Larz Gustafsson VIP
Vad hette hon från Montmartre?
2021-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Skelettkvinnan