Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale...


RENHJORDEN RISTAR SIN POESI ÖVER SKAREN

 

statyn väntar på dem

den står kvar i gränden

liksom berget kikar fram

 

de återvänder till

ett berg som väntar

flockens återkomst

 

ett berg som

känna sig kunna

mätta renhjorden

 

därför berget bjudit

laven och vitmossan

sitt husrum

 

berget kommer entropiskt

vittra uppifrån och ned

liksom inifrån och ut

men ändå alltid alltid

evigt vänta på sin hjord

 

en renhjord som

kommer att hylla berget

och lämna spår av lycka

 

och varje gång renhjorden söker

sitt berg kunna finna det där

om än mellan ett par huskroppar

i form av en staty som reser sig

likt ett berg som är jag

där hjorden är de mina

och livet

blir vårt att leva

 

en förvandling

från ett mörker

till en plats där

ljusglimtar

kan nå oss alla

 

efter en svår

oövervinnerlig

motgång

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-12-30 16:09



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Underbar är din dikt: Speciellt fascineras av: "och livet
blir vårt att leva"
Tack!
2022-01-03

  Bodingen VIP
Mycket bra text som framkallar en fin bildserie innanför pannbenet.
2022-01-02

  Anya VIP
Tycker mycket om bilden av renhjorden. Påminner om mina hemtrakter i Jokkmokk. En dikt med både mörker och ljus.
2022-01-02

  Kajan VIP
Intressant text, binder för mig ihop flera delar.
2021-12-30

  Ewa-Britt Nilson VIP
R en så stolt
E n same i sin kolt
N är jag ser dem
* slår solen till i min
* kropp, den går i topp
* gör en stor: Glädjevolt!
*********************
2021-12-30

  Maria Sundelin VIP
Gillas mycket
Får mig att tänka på hur vi människor ser så olika på naturen och dess gång
2021-12-30

  Susen VIP
En hoppfullhet att motgången ska övervinnas. Fint
2021-12-30

  Niliboy
Måtte renarna finna föda!
2021-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP