Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blomster 1

Blommor är beundransvärda,
färger och dofter älskvärda.
Namnen härstammar från latin,
med svenska namn från fantasin.

Tänk dig ett namn som Doftruta,
det får dig säkert att njuta.
Blågull, Eldkrona, Hemtrevnad
förtjänar sin efterlevnad.

Biskopsmössa skapar en bild,
Guldask passar bra för givmild.
Och vad sägs om namnet Gåsfot,
räcker till mer än en fotnot.

Ispigg, Flicköga, Femtunga,
nämner jag här som en klunga.
Påminns man med Förgätmigej,
har man kanske missat en grej.

Ampelskära och Flasklilja
skulle jag gärna bevilja
plats i bukett med Höstöga,
protester hjälper här föga.

Apsvans och Kattsvans har tycke,
Julstjärnan liknas vid smycke.
Jag sätter punkt med Fagertrav,
hoppas min dikt gillande gav.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 63 gånger
Publicerad 2021-12-29 10:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström