Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till juni


INVOKATION

O, Du min gröna mur för gny och klagan,
giv mig på nytt Din dag av tro och hopp!
Ledsaga mig på nytt till bergets topp,
till drömmens klara källsprång och till sagan!

Lös dimman upp med Dina gyllne strålar
och låna mig en stund av välbehag!
Jag trånar efter Dig i mörkrets dag
och längtar till Ditt ljus som nätter målar.

Ack, Du min gröna klagomur, Du blonda,
förlossa mig ifrån decembers vrå
och låga himmel, ständigt kall och grå!

Varför skall livet kännas som en månda´,
när jag är tvungen att till jobbet gå
i vinterns vedervärdighet och vånda?






Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 85 gånger
Publicerad 2021-12-29 21:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP