Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Stenhjärta

Till dig som blev vilseledd
Av din egen oros röst

Lägg ditt öra mot stenens bröst
Då hörs nog där någonting
annat än det du trott

Där mitt i den tudelade stenens
spricka
Har återigen någonting grott

Någonting som ändå tycks växa
trots allt som brustet är

Så lägg ditt öra mot stenens hjärta
Och våga se ner i avgrundssprickans
svarta gap
Den som syntes dig så djup och så stor

Så ska du se att någonting annat
än oro där växer och gror




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-12-30 12:07



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Från den eminenta titeln till den briljanta avslutningen en mycket fin text. En subtil ton av Boye infinner sig hos mig vid läsning.
2021-12-31

  ULJO
Fint skrivet om krafter som naturen bär
2021-12-30

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt som innehåller mycket levnadsvisdom. Bokmärkes.
2021-12-30

  Larz Gustafsson VIP
Hesekiel 36:26-28
Svenska Folkbibeln 2015
26 Jag ska ge er ett nytt hjärta och låta en ny ande komma in i er. Jag ska ta bort stenhjärtat ur er kropp och ge er ett hjärta av kött. 27 Jag ska låta min Ande komma in i er[a] och göra så att ni vandrar efter mina stadgar och håller mina lagar och följer dem.

28 Så ska ni få bo i det land som jag gav era fäder, och ni ska vara mitt folk och jag ska vara er Gud.
2021-12-30

  Kungskobran VIP
Underbar dikt och bild, bokmärkes.
Men se upp med att titta för djupt i avgrunden för då kan man hamna där.
2021-12-30

  Solstrale VIP
Fulländning! En extremt skarp metafor! Stort djup och seende i raderna! Du belyser Insikten om möjlighetens horisont!
2021-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP