Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bill Hickoks syn sviktar, han har (förmodligen) glaukom. Han befinner sig i Deadwood och beklagar sig för sin kompanjon Charley Utter.


Ser du mina ögon, Charley


Ser du mina ögon, Charley?
Knappt är att de kan se dig
De vapen jag bär törs jag snart inte använda
Vad skall det då bli av mig
En man är sitt rykte, och bara den stund
som han kan ge prov på sin kraft
håller sig avund och osanning stången
med grollen som fler av oss haft
Men genast när ögonens bristande skärpa
blir känd för en bred allmänhet
ja, då skall du se en som utmanad blir
av en påpasslig, grym ömklighet

Alltjämt är jag fruktad, Charley
för den som fordom jag var
De hatiska blickar som alltid skall följa mig
lämnar ej frågor, blott svar
I städer som Deadwood finns runt varje hörn
ett smygande, osynligt hot
utan reson, om jag ens honom känner
och vet vad han har mig emot
Med ögon som ingenting ser blir jag sårbar
Jag kan inte vakta min rygg
för tider och evighet, eller stå kvar
på en fläck, ty jag är inte trygg

Ser du mina ögon, Charley?
Anar du varför de dör
Jag tror att de inte vill se mer av verklighet
än deras ägare gör.



29/12 2021




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-30 21:30



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Med ära och redlighet beskrivet!
2022-01-07

  Blomma-Stjärna VIP
Så bra skrivet om ett tufft liv
en tuffing, vars kraft börjar svikta
2021-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP