Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minnet av en arkeologisk utgrävning vid Häffinds i Burs på Gotland. I WAS THERE! Tillhör "Ruiner",


Stolphål i finsanden


När kossorna stod bakom
stängslet i bakgrunden
var de som människor
nyfikna, ivriga

Själv stod jag mumlande
inuti huset
som en gång haft väggar
ett tak samt ett golv

Filtrerade djurben
från det som var sentida
lyftes från sållet
med avfall och skatter

Så fann vi bevisen
de stolphål som sade att
det var en gård
som till aska var brunnen

Och sedan kom silvret
två blytunga armbyglar
fram ur ett dunkelt men självklart
förflutet

Stolphålen sade dock
mer i sin enkelhet.



17/12 2021




Bunden vers (Annat versmått) av Lena Söderkvist VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-12-30 21:37



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Spännande hur du får gården att växa fram på nytt..

..att man kan stå "inuti huset" som i nutid saknar allt utom hål?!

Kossor och djurben hjälper också fint till att rama in bilden.
2022-01-11

  Solstrale VIP
Ja en spännande bygd, Gotland, i sin helhet en medelpunkt under många tusen år varit vid östersjöhandel... Ekumeniskt center, där alla kyrkor var för sig vittnar om vikten av human, moralisk, fredlig skolning ... Liksom Bryssel kan liknas vid idag...

Dina rader om Häffinds i Burs är spännande!
2022-01-07

  Gunwale VIP
Det gäller verkligen att kunna skilja oviktigt från viktigt!
Jag tänker mig att man stannar upp och blir lite beklämd ibland när man ser såna här bevis?!
2021-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP