Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Midvinterståndet passerat, tack


Mörkrädd

 

När jag var barn

höll jag täcket för ögonen när jag skulle sova

gjorde bara en liten ruta öppen

så att jag skulle kunna se

hur livet fortsatte i dockskåpet 

 

Nu är jag gammal 

fortfarande mörkrädd 

 




Fri vers av Nanna X
Läst 222 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-12-30 23:57



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Fint bildspråk med känsla.
2022-01-29

    Lena Söderkvist VIP
Samma mörkräddhet är det väl inte?
Bortsett från det så tycker jag att du delar med dig av spännande detaljer.
2022-01-01

  Maria Sundelin VIP
Talande

2021-12-31

  Kajan VIP
En text där stroferna skapar en stor spännvidd, jättebra diktat.
2021-12-31

    Lars Gullberg
ag är rädd för det svaga ljuset när jag ska sova. Rädd för att se va som rör sej i rummet. :-)
2021-12-31

  SatansSon
dockskåpet gör dikten. bra tänkt.
2021-12-31

  lodjuret/seglare VIP
Texten gör mig rädd för ljuset, det kan komma och ta mig om jag råkar somna och vakna till en ny hemsk dag fylld av fasor om vad människorna kan hitta på att göra med och mot varandra...
2021-12-31

  Gunwale VIP
Ja, så mycket är sig likt! Kanske bara att dockskåpet har blivit en smartphone…?
2021-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X