Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Released

I begynnelse av det nya året 
mot slutet av den första dagen 
Små kliv för ett stort år,
en stor utmaning för mikroskopiska sår 
Jaget växer och tankar flyr,
nuet tappas, ingen som styr 
Innanför ett skal frodas en glöd,
ångestens kärna och död 
Ostrukturerade och gigantiska kliv,
ett hot mot små steg i ens liv 
Med ögonen i spegeln
görs undantag mot framstegsregeln 
Otrampade stigar leder ut,
världens alla stigar har ett slut 
Orosmolnen skingras och drar,
leds av himmel, blå och klar 
Förändringar kommer i tid,
små som stora med eller utan strid 
Årets dagar passerar i ökad fart,
som ett sus genom nuet ser man klart

© Björn Blomqvist




Bunden vers av Björn Blomqvist
Läst 147 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-01 00:38



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Any day now, any way now, I shall be released" /Dylan
2022-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Björn Blomqvist
Björn Blomqvist