Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Energier (Näcken)

Energier, mina vänner - ja det får vi trots allt kalla dem - finns runtom oss.
De väcker den sovande kära; pratar till oss genom tavlor; visslar högt uti trädstammarna.
De pratar, ack så, med den utvalda - den ensamma sökaren. "Här är vi. Följ med oss, du ensamma själ".

De som talar till dig kallas änglar, eller ibland demoner, eller ibland djävlar.
De tar olika skepnader, men blottar sig aldrig för ögat endast.
Faktum är, att, de visar sig enbart för den som vill - den som behöver.

Så hör du en gång, något som kallar på dig: lyd överlevarens uppmuntrande ord.

"Välkomna dem med öppna armar. Släpp dem in. Men låt ALDRIG dem slå rot. Förtrollad må den stackare bli som våghalsigt trevat sig ända ned till ån, men som girigt - envist - tar Näckens magiska hand."




Prosa av Emil Ågren
Läst 74 gånger
Publicerad 2021-12-31 07:39



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
JESUS finns. Han har besegrat den onda andevärlden.
Varför skulle någon behöva demoner?

Näcken är en ond sagofigur.
Tydligen är det sådana som gäller nu istället för Gud, som är god.


2021-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Emil Ågren