Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årets sista dag

 

 

 

Sitter åter vid skrivandets bord
som så många gånger förut
klär mina tankar och känslor i ord
om året som nästan är slut

Har jag gjort så gott jag kunnat
har jag trofast och ärligt stått
andra välgång och glädje unnat
i allt, både i stort  som i smått

Har jag varit som jag vara vill
är tankar som kommer och går
blev det bara nästan intill
måste jag bli bättre nästa år

I natt tar jag förväl av året som är
och välkomnar det nyas första dag
hoppas få insikter som framåt bär
och utvecklar mitt innersta jag

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2021-12-31 09:30



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Klokt och gott med sådan reflektion! Tack för delning!
2022-01-07

  lila fjäderblomman VIP
Mycket ödmjukt o klokt! God fortsättning
med hopp om ett gott år!
2022-01-06

  BenGust VIP
Stort nog att unna andra välgång och glädje.
2022-01-04

  Olof Lagerhorn VIP
Eftertänksamma, insiktsfulla och
välskrivna reflektioner en dag på
året då vi ser både bakåt och
framåt.
2022-01-03

  ULJO
Fantastisk text. God fortsättning.
2022-01-03

  Peter G VIP
Jag tror det är bra att se tillbaka lite och sammanfatta för att kunna ta nya tag inför ett nytt år!

Tänkvärda ord och bra formulerat!
2022-01-02

  Anya VIP
Du tar upp viktiga frågeställningar. Hur har jag egentligen varit? Tycker om djupet här. Vi får fortsätta och utveckla vårt innersta jag, både du och jag. Tack för att du påminner.
2022-01-02

  Eva Helene VIP
Ödmjukt, tänkvärt och så vackert skriver du!
2022-01-02

  Ordsus
Fin dikt, full av godhet! Kram och god fortsättning!
2022-01-02

  Susen VIP
En fin dikt som berör mitt innersta. Full av godhet.


2022-01-01

  Maria Sundelin VIP
Gott nytt år
Kramar
2021-12-31

  Niliboy
Ha det så gott snälla du, å det goda året önskar jag dig!
2021-12-31

  Flying Anna VIP
Gott nytt år fina Marita!
2021-12-31

  Monika A Mirsch VIP
Goder är din dikt!
Önskar dig det bästa, det allra bästa för inkommande år! Monika
2021-12-31

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Tänkvärd dikt! Ja en självrannsakan ger oss inya insikter. Tack!
2021-12-31

  Sparvögat VIP
Eftertankens omtanke tecknar du så väl i tankar om det nya året…
Dina ord är en vacker gåva som jag tackar dig för du fina!
2021-12-31

  Feliaxel VIP
Tankeväckande ord
2021-12-31

  Kajan VIP
En välformad och välformulerad retrospektion, ett fint avsked och ett avstamp inför vad som komma skall.
2021-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP