Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets Lagrangepunkt

Hennes dag
har mycket större åthävor
än min

Jag
har några tankar
att rafsa;
några dagboksblad
att läsa in;
några ljud
att gruppera
- och en katt
på min mage!

Hon
har sitt fysioterapivärv
sex mil bort,
och ansvaret för en hel gård,
med tre hästar,
hus och uthus,
stall, lada,
värmepanna,
underhåll, tunga moment
och en dålig rygg,
stora investeringar,
planering
- och oro att skjuta ifrån sig

Jag
kan flyta
på stundens allvar
som en barkbåt
på en pöl,
eller gå ner mig
i långvariga spetsfundigheter;
i haiku, dikter, essäer

Jag
kan ta tåget
till min härkomst
och sväva
i kulturell viktlöshet
vid livets Lagrangepunkt;
stryka perceptionen medhårs
och låta sommardagarna dominera

Hon
tänker
i 70000-kronorssegment

Hon
åker till Stig och Rolf
och hämtar hästtransporter fulla
med höbalar,
beställer ny stallinredning
till Torre, Eldur och Moses
och får treglasfönster installerade
i huvudbyggnaden

Hon
köper ny fyrhjulsdriven bil,
eftersom det inte finns kollektivtrafik
i den svenska kolonin Norrbotten

Jag
kan lämna gården närhelst,
och åka på förlängd cykelträning
i Sörmland

Hon
har förelagt sig
monumentala arbetsuppgifter

Jag
ligger med böcker
till långt in på förmiddagarna

men våra kompassnålar pekar
åt samma håll,
fast vi inte alltid törs tro
på deras utpekanden

När Döden stampar snön av sig
ute i farstun
dröjer vi
vid brasan i vardagsrummet;
snor åt oss en skärva
evighet

Tiden är en sovsal
där vi ligger sida vid sida




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-31 10:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP