Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyår



Vi märker mänskligt
med mätvärden
och mått
allt som förgått
och därefter -

tankemönster
som blir faktafönster
med perspektiv.

Årliga gränsstenar
förenar och skiljer
då, nu och sedan -

men allting fortgår
och förgår -

ett ostört,
obegripligt
emedan.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-12-31 14:08



Bookmark and Share


  Minkki VIP
fascinerande formuleringar, superbt slut
2022-01-01

  Gunnel Eriksson VIP
En tänkvärd dikt!
Många mäter allting, hur länge de sover,
vilken tid det tar att springa en viss runda osv.
Men som du skriver "allting fortgår"
antingen vi mäter tid eller inte.
2022-01-01

  Stanley Rydell
Tiden som ett ostört, obegripligt emedan! - fyndigt och väl fångst om nuet som alltid undflyr och är!
2021-12-31

  lodjuret/seglare VIP
Som du kanske märker har jag råkat bokmärka texten, bara som en sådan där olyckshändelse, som att snubbla över orden ungefär...
2021-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP