Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vid det Västerländska Nyåret2021-2022


Tanken går vid Nyårstid hos oss. ..



Till människorna
i Myanmar och
Protest demonstra
-tioner blandat
med tystnad och
Grön Djungel

Med flytande kvar
-lämnat blod vid ute
-gångs förbjudna
gator och torg

Och någonstans i
offentliga byggnader

Sitter höga militär
befäl i hemlighet helt
Anonymt

Och bestämmer över
Folkets fortsatta liv o
leverne

Medans oroliga män
med putsade hjälmar
och skor

Går fram och tillbaka
Med skarpladdade
Vapen utanför. ..

bland färgglada Pape
-gojor som skränar ut
sin inneboende frihets
-känsla högt upp i de
svajande Parkträden

Släpper ner en och
annan sprutande
träckstråle mot den
kuvade människo
-världen. ..fiijuup!

Och på de stolta
Generalernas
väntande bilar. ..

(hur länge skall de
tåla det?,och även
börja jaga färg glada
fåglar.)

Livslevande symboler
På att frihet aldrig går
Att tysta ner helt totalt

Om så,med aldrig så
mycket vapen,tortyr
och skrämmande förbud. ..









Fri vers (Fri form) av Sefarge VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-12-31 15:14



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Det var en nyårstext värd namnet, fick mig att känna och tänka kring andra medmänniskors situation, och det är värdefullt som alltid.
2021-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP