Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

med

Med sextant och klocka i hand hade han navigerat efter stjärnorna, efter måne efter sol.
Långt över hav
förbi horisonter.
Numer
satt han strandad och något åldrad hemma i en stol.
Ropade ”Schkåål” och tog sig en dram.
Ibland
gick han korta promenader.
Kryssade mellan ljungtuvor och stenar.
Mätte solhöjden med näve och blick.




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-31 15:54



Bookmark and Share


  Gawain VIP
"Mätte solhöjden med näve och blick"

I egenskap av kapten och navigatör på min egen färd över oceanen kallad livet har just det instrumentet, eller sättet att ta mig an navigationen mellan livets många rev och och över stora djup alltid hjälpt mig hitta rätt. Lika skönt att läsa som nicka instämmande till :)
2022-01-02

  Minkki VIP
mod i näve och blick är kanske mer värt än ungdomens mod i barm? Gott Nytt År!
2022-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP