Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppgift på Skrivarsidan.nu


Löfte

Det där med att lova. Det är så lätt att göra det, till exempel när man gifter sig. Men man vill ju hålla det där löftet. Särskilt när man lovar att "älska i nöd och lust", menar man det verkligen. Ja, kanske inte det där med "i nöd", för det är svårt att tänka ut vad det skulle vara just vid det lyckliga tillfället. Nöd, vad är det, ens? Det händer andra, men inte oss... Ambitionen är att hålla det här löftet man ger varandra där framför prästen, i vissa fall en annan vigselförrättare, han Ranelid till exempel. Ranelid verkar ha klarat av det där med att "älska i nöd och och lust", jag har sett honom och han fru på TV i det där programmet "Tillsammans" med Jenny och Niklas Strömstedt. Nej, nu kom jag in på fel spår, nu lovar jag att hålla mig till ämnet. Jag brukar inte ge löften, inte inför det nya året iallafall. Jo, ibland har jag lovat att inte börja röka. Och det har jag hållit. Det var ju i och för sig mest ett skämt. Att jag skulle börja röka är väl ungefär lika otänkbart som att Ranelid skulle säga "Jag lovar att inte skriva fler böcker, jag är inte så bra på att skriva längre". Jo, det där med nyårslöfte. Jag brukar ge mig själv ett nyårsförhoppning eller önskan kan man kanske kallade. Ett år sade jag att jag skall le mera, ett annat år att jag skulle känna större tillit till mig själv. Och faktiskt det har varit till hjälp för mig. I år kom jag precis på att år 2022 skall vara året då jag är mindre rädd! Nu får vi se vad det bär med sig. Jag är ju rädd och lite feg av mig. Det kan jag ju inte lova att jag kan ändra på.
En gång när min son var liten lovade han att jag skulle få bli farmor. Det löftet har han minsann inte hållit. Än.
Jag vågar inte fråga honom ifall han tänker infria sitt löfte snart, jag börjar ju bli gammal. Tänk om jag inte hinner uppleva att just det löftet uppfylls.
Det där med att våga.
Kanske skulle jag testa min intention inför 2022 redan nu och våga ställa frågan? Skall jag få ett barnbarn någon gång? Helst imorgon.
Nej, jag lovar att inte ställa sådan frågor. Det är känsliga saker. Ibland är det nog bra att vara lite rädd och feg.




Övriga genrer (Kåseri) av Cikoria Blå VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-01 15:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett bra kåseri, håller balansen mellan det lättsamma och det allvarliga.
2022-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP