Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hatthylla för in- och utgång


Med åren växt i betydelse
där ting av olika storlekar
vitt skilda användningsområden
för kortare eller längre tid
upptagit liggyta.

Dagsaktuella ting som inkommit
via post eller tidningsbud läggs
ofta innanför ytterdörrn i hörnet
på den nedre sektionen för att inom
någon timme, ibland någon dag,
förflyttas till nysvabbat furubord.
Ting som däremot avsetts för utförsel
läggs på den övre sektionens högra del.
Saker på utgående hylla kan fungera som
kom-ihåg-lappar på en kylskåpsdörr.

Tänk så många prylar hamnat på någon
av dessa sektioner genom åren. Livet
mitt en hatthylla satt på in- och utgång.
Även bestående av grejsmojs som nära nog
uppehåller sig där året om. Reflexväst,
anteckningsblock, förlängningssladd,
paraply och skohorn.

Sommartid dräller inte verktyg som tumstock,
batteriladdare och sekatör omkring om de
tillfälligtvis funnit sin plats på hyllan.
Och i både jackan eller rocken på kroken
vid ytterdörren uppehåller sig ständigt en
fickalmanacka med kulspetspenna för att
begagnas vid plansatta resor, plötsliga
upptäcksfärder i bil, på cykel eller under
dagligt flanerande bland intryck och minnen.

Ett måste på min hatthylla är också min tunna
gamla tänkarluva som fantastiskt nog, behållit
sina glada kulörer genom åren. Och inte att
förglömma min uppladdningsbara ficklampa
för alla de dunkla hörn mitt liv består av.






Prosa (Kortnovell) av BenGust VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-01-01 18:13



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja pryttlar och pinaler blandat med tankar och måsten, kan kännas lite grylligt, vi vill då rensa i röran och lyfta fram friskhet och plats för det nya!
2022-01-07

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text där hatthyllan symboliserar livet.
2022-01-05

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
En härlig kavalkad från hatthyllan! Många minnen och göromål gömmer sig där! Sista stycket är suverän!
2022-01-02

  Susen VIP
"Tänkarluva" och "uppladdningsbar ficklampa" Texten växer för varje gång jag läser den. Bra skrivet, med tilltalande titel likaså
2022-01-01

  Elinor Sörensson VIP
Allehanda av livets ting på
denna hatthylla. Bra att ha
eller så. Tänk så mycket av
livets berättelser som ryms
där. I någons hall.
2022-01-01

  AKT VIP
Hmmm, den som spar den har....
2022-01-01
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP