Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frostens tid

Rodnande himmels sky
stjärnklara nätter
berg och dalar glänser
av ljus och harmoni

Spelar genom träden
gör den frostens tid
lägger varsamt handen
tätt vid spröda grenar

Vackra iskristaller
täcker trädets grenar
glittrar under stjärnorna
vid världsalltets band

Tystnaden smeker lätt
över mark som andas
rullar in från havet
gör den frostens tid

Lutar sig mot gryningen
gör älvorna vid stranden
när ljuset får kraft
går dans på sträckta tår

Toner sveper stillsamt
genom frostens son
över fält som sover
vid världsalltets brunn

Lägger vackert puder
gör himmelens skyar
lyser upp det mörka
där skuggorna dör ut

Stelfrusna andetag
hörs i morgonluften
vaknar efter natten
gör den frostens tid

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 239 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-01-13 07:04



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Vintrigt och vackert!
2022-01-17

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt, när jag läser känns det som om jag är där.
2022-01-14

    Lena Staaf VIP
Magisk stämning i din dikt!
2022-01-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd och vacker naturpoesi, att njuta av.
2022-01-13

  Eva Langrath VIP
Vacker dikt
2022-01-13

  Feliaxel VIP
Vackert som en tavla
2022-01-13

  Öknens Ros VIP
Målande och poetiskt språk.
2022-01-13

  Maria Sundelin VIP
Vackert
2022-01-13

  Kungskobran VIP
Fint om kung Bores intåg
2022-01-13

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vacker och inpirerande dikt!
2022-01-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO