Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I. Marionetterna

Jag ilar jäktat genom hala gränder
av själlös, dyster, monoton kubism.
Från stormens ilskna bett jag blicken vänder
och skådar upp mot skyhög brutalism.
Ettusen perpendikulära fönster
uppradade i vidrig perfektion.
Fasader utan färger eller mönster,
den ena byggnaden den andras klon.

Då ser jag dem framträda koordinerat
i statisk, ryckig uniformitet
som om de marionetter imiterat
i ledning av en maestros skicklighet.
Med släppta käkar står de där i tusen,
betraktar mig från gluggarna i husen.




Bunden vers (Sonett) av Arenaramus
Läst 134 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-02 10:38



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Instämmer gärna i U.C.s
Tre första ord!
;)

2022-01-06

  Ulf Carlsson VIP
Formellt fulländad sonett, korrekt interpunkterad (!) och lättläst.
"Voltan" i slutstrofen passar bra och lämnar läsaren åt tanken att dagens bostadsinnehavare med sina "släppta käkar" blivit lika sterila och själlösa som de byggnader de bebor.


2022-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus