Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


dominans


Ett hem för Bunny


Mörkret har intagit
sitt territorium
och dominerar i åtminstone
sexton timmar om dygnet
så här års

Jag drabbas av svårmod
tänker och grubblar
mycket mer nu
än under den ljusa delen
av året

Inte mattas tankebryderierna
av att jag mitt uppe i allt
påbörjat röjning
för utflyttning från mitt hus

Nostalgin flödar
och kroppen kapitulerar
vid åsynen av alla
dagboksanteckningar
familjefoton

och som här:
Ett hem för Bunny

jag som 5-åring högläste
för min tvååriga lillasyster
som satt på helspänn i soffan
och lyssnade

Då blir nu
och jag minns plötsligt allt
Tiden står stilla för en stund
och mörkret

mörkret
förlorade just sin dominans







Fri vers (Fri form) av stormengudrun VIP
Läst 139 gånger
Publicerad 2022-01-03 17:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP