Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att få läsaren tänka efter,vad som är andra, och en själv?


Ensam bland poeter. ..


Diktarens själ
är ingenting
Värt för sop
-påsar. ..

Utom för kult
-ur eliten

Som slickar i
sig de skrivna
orden

Och gör dem
till Sina-in
domäner

Som sagan ur
Tusen och en
Natt

Likt en bort
-tappad kamel
nånstans i Djung
-eln.(Storstads)

Sedan plötsligt
fullkomligt
Bortglömd

När menings
Tillfället slutat
att vara av yttre
Intresse. ..och

Någon annan
Nyhetens tjusiga
yttre behag tagit
vid.








Fri vers (Fri form) av Sefarge VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-03 12:28



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Diktaren med sitt alster
håller eliten på halster
var det bra?
eller ingeting att ha?
skillnaden är hårfin
diktaren tittar på med ett flin
Var dikten för bra
för de snobbiga kultureliterna

2022-01-04

    ej medlem längre
Finurliga ordlek
2022-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP