Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vita toppar

 

Stod så. På tå. Hög. Drivna händer 

krockade med molnen. Som om livet 

var en efterrätt såg hon sig om, vände 

inte bort blicken. 

Vita fingertoppar. Som de söker efter 

sanning. Föreställde sig år utan attiraljer

tusenlappar på hög. 83 år att bli miljonär 

vid en lägre summa sparade pengar. 

Annonserna ointressanta. Männen ur vissa 

centrala vinklar likaså. 6 miljoner ca med 

5 % avkastning. 

Vita fingertoppar. De som prövar verkligheten 

med faderns glasögon alldeles för sent. De som 

trots allt vänder. Blad. 

Jag minns känslan av att fantisera så till den milda 

grad att bröstkorgen sprängdes. 

Det var då. 

vita fingertoppar söker sig längs väggar, tak 

ja som om de sökte sig ett annorlunda land. 


jag känner inte mig själv tillräckligt. Just det 

viskade de hungrigt sökande fingrarna om- 

de som sträckte sig mot toppar vita. 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-03 03:27



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Jag gillar denna och jag föredrar LIVET framom DÖDEN som efterrätt. Jag sträcker mig också upp på tå. Hurraaa för det nya året 2022 !!!!
2022-01-03

  Larz Gustafsson VIP
För mig är himlen efterrätten.

Minns du förresten änglamat?
2022-01-03
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP