Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


III. Ritualen

Nedstigande av ren upptäckarlust
för trappan som av avgrundsmörkret sväljes.
Uppstigande en unkenhetens pust
från någonting som långt där nere dväljes.
På alla väggar avskyvärd grafitti
gestaltandes en märklig ritual
med utomvärldsliga symboler mitt i
och runtom böjda knän i tusental.

Här ruvas på en gammal hemlighet
sen förhistorien glömd ur mänskans sinne
som endast jag och bergets väggar vet
och viskas mellan spindlarna här inne.
För mänsklighetens skull får ingen veta.
Jag stannar här, så börja aldrig leta!








Bunden vers (Sonett) av Arenaramus
Läst 113 gånger
Publicerad 2022-01-03 12:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus