Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite om tomten

Jag skrattar åt bilden jag fått.
Mina barnbarns tomte har packat sin flyttlåda och hängt upp en skylt på väggen under trappan där han bor "Jag har flyttat" står det på skylten.
Han är besvärlig den där tomten; ska ha gröt och nybakade pepparkakor, stjäl paket och tvingar mamma att handla "och en gång la han paket hos grannen" säger nästan åttaårigt barnbarn och vet inte vad han ska tro.
Mina barn hade kommit på att mamma handlade, så tomten fanns inte. Men modern stod på sig, Förklarade att han delade ut listor till de som kunde läsa, med instruktioner om vad som skulle köpas och till vem "och var det inga snälla barn, kom tomten och hämtade paketen."

Den julen körde modern alla paket till mormor sent på kvällen den 23 december.
Det var mycket tyst när tre må barn hittade en kvarglömd snörstump och inget mer under granen på julaftons morgon.
Jag tänkte att jag traumatiserat mina barn för livet, men de överlevde chocken.
De fick upptäcka själva att tomten inte finns, men de med egna barn arbetar hårt för att hålla tron vid liv.




Skapa | Skriva av kirsti ylinikka VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-03 18:22



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tänk om folk arbetade lika hårt för att deras barn ska tro på Jesus, den sanne barnavännen.

Tomten var ursprungligen en ond varelse, som man måste muta med gröt för att han inte skulle bränna ned ladugården.

Den där bullriga disneytomten kommer som allt annat elände från USA. En efterhandskonstruktion.
2022-01-03
  > Nästa text
< Föregående

kirsti ylinikka
kirsti ylinikka VIP