Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pinsam katastrof eller världsnyhet; en perfekt begravning


Kvalsterbomben i Limmared 1991




först ställde han ner koppen, pissljummet kaffe
från den billiga hyrmaskinen i korridoren, satte
på datorn och slog sig ner på stolen med en suck

torr i munnen försökte han andas lugnt, titta ut
bakom skärmen till nästa bås men paniken kom


Han svartnade plötsligt så hårt i blicken att ett
lysrör brast, eller om det var ett blodkärl i ögat

[ett lika orimligt som meningslöst antagande]

han kastade sig uppgivet med pannan före rakt
in i glaset på skärmen som genast imploderade


och allting frös för ett ögonblick, hela kontoret
stod stilla, inte en tangent slog i botten, inte en
meningslös gärning hann avslutas före kaoset.



Monitorn som exploderat av hans svettiga panna
orsakade ett mindre fyrverkeri bland damm och
decennier av fossilerat kvalster som yrde osynligt
under kvadratkilometer av utmattade lysrör

heltäckningsmattan fattade antagligen eld torr som
den var nanosekunden efter dammexplosionen man
senare skrev om i pressen som orsak till katastrofen
som alternativ till bombdådet världspressen först sa


Den där ett toppmodernt kontorskomplex oväntat
kollapsat efter en mystisk explosion med 937 döda








Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-03 23:50



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fantasifullt, ger en försmak om frustration i det trista kontorslandskapet och all brännbar skit som vi omger oss med
2022-01-04

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker av okänd anledning texten.
2022-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP