Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nätter och dagar av kringgående rörelser


Du kommer baxande
med mina känslor,
men jag har händerna fulla
med varm katt,
i spinn

Min kropp är en gammal brigg,
men inte Blue Bird

Gunnis är skeppskatten

S! Jag vill inte släppa in dig
i dikten,
men här är du

Vad vill du?

Du frågar inte efter någon,
du frågar inte om någon,
du frågar ingen om något

Varför ska jag svara för dig?

Du är natursnål
Jag ger dig inget mer

Ditt tal kommer i formler;
mejslade, huggna,
ständigt på nytt utskurna
i huden;
en monoton monolog av talesätt;
ordstäv och ordspråk ristade
i morgonrodnaden;
språket som bålverk mot äkta närhet;
nätter och dagar av kringgående rörelser
i oöverstiglig rädsla
för alla mittpunkter,
alla sänkta garder,
alla öppna famnar,
alla damer som ”really tried to get close to you”,
alla slags sexuella umgängen

Fegheten är också en disciplin
och ett sätt att inte leva;
ett platt fall på hälleberget

Ditt nej är nu en 75-årings nej,
det är svårt att tro

Snart slipper du negera

Gravens omfamning kan du inte avvärja;
äntligen en jordnära kram!




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-04 12:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP