Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En krympande diktarskara fortsätter med klassiska versmått


GOD FORTSÄTTNING

Vi fortsätter trots allt med våra verser
och följer diktens gamla tradition,
den forna förr i formfasthet och ton
hos greker, romare, hellener, perser.

Lyriken dog med sina bundna former
i förra sekelskiftets romantik.
Vi fortsätter trots allt med dess teknik
mot dagens anarki och nya normer.

Skall diktens gamla hantverk överleva
i trolöshetens nya absurdism,
som föredrar det patafysiskt skeva,

må frimodiga vi stå i denna schism
och fortsätta vårt värv att verser veva
med positivets trygga mekanism.










Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-05 13:28



Bookmark and Share


  Arenaramus
Traditioner går i cykler, vi som håller det klassiska högt och heligt är förkämpar för versmåttets renässans som oundvikligen kommer. Någon gång. Förhoppningsvis.
2022-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP