Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blomster 2

Blommor är beundransvärda,
färger och dofter älskvärda.
Namnen härstammar från latin,
med svenska namn från fantasin.

Man får förmoda att det finns belägg
för att kalla en blomma Arons skägg.
Till Fallskärmsrankan ställer man sitt hopp
att den blommar ut från sin mogna knopp

Blåkragen hör till vad du kan plocka,
men mera sällan en Curryklocka.
Vad som gömmer sig bakom Gallergräs
är nog inte någon avsevärd pjäs.

När stridstuppar slåss ska ropen skalla:
här ska växa Fredskalla, Fredskalla!
Frestande är Jungfrun i det gröna,
Fiolfikus är en annan böna.

Som raritet klassas Jaguargap,
att hitta den är verkligen ett kap.
Grusnejlikan anses som obstinat,
Järnörten kan sägas vara kavat.

Kolibriblomster är verkligen grann,
men Korallbär är jämförbar minsann.
Höblomster, Duvnäbb och Jordviva
får någon annan av er beskriva.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 64 gånger
Publicerad 2022-01-05 10:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström