Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


MOT VÅR NYA FRAMTID

 

Nu inför livet och för tidens gilla gång 

vill jag nu så vördnadsfullt få bedja

nu när som ödes vindar och händelser 

bildar en för oss oförutsägbar kedja

 

men jag vill inte be till några gudar 

utan till människans förnuft och heder 

där det stora hoppet om kärlek och fred 

skall vara det som oss på vägen leder

 

ja låt ordet kärlek vara det största 

det som leder oss alla i våra val

låt det spridas någonstans där borta

när vi möts där i solens och ljusets dal

 

där vi då helt osjälviskt och med hopp

kan se hur våra nya tankar formas

så till alla våra bröder och våra systrar 

låt oss nu alla av kärleken få värmas

 

en värme som växer och sprider sig 

långt bort över land och över hav

där godhetens så vackra budskap 

blir till vår egen framtids nya nav

 

all den vackra kärleken och värmen

som vi då alla inom oss känner

låt den få brinna frodas och växa

och sen spridas till alla våra vänner

 

ett nytt år som nu blir vår nya framtid 

som nu framför oss formas i vår sfär

ja låt oss möta den i en poetisk ådra

och som en helt fantastisk kärleksaffär

 

så se upp mot ljuset, se stjärnorna och solen 

där uppe på himlens så eminenta spegel

lämna nu allt det otrygga i dåtidens hamn

och låt nu vår nya framtid få sätta sina segel 

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-01-05 17:23



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Så skickligt diktat, gillar - en helt fantastisk kärleksaffär som du skriver

2022-01-06

  Kungskobran VIP
All you need is love, love is all you need….p
2022-01-06
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP