Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Härifrån sett

Jag sitter i mitt lilla hörn
i ett mindre land
Vi talar ett litet språk
som bara 10 miljoner kan
i världen
Men även om orden klimatkris
och covid-pandemi
är på svenska
så gäller dess innehåll
hela planeten

Det mesta som gäller mig
gäller alla människor
på jorden
Vi förenas i behov
längtar, hungrar, fryser
hyser framtidshopp och oro...

Vem är vi att säga jag?
Jag vill. Jag kan.
Vi är som gruskorn
sedda utifrån...

Vi finns inifrån varsin kropp
som formas av hur vi lever
hur vi rör oss och tänker
vad för föda vi äter...

Ibland drömmer jag att jag är en fågel
som flyger ovan molnen
men också en fågel
är kropp...

Kroppar förändras med tidens gång
och kan inte bytas ut
och de är inget vi kan ha kvar
när vårt liv är slut...









Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-05 21:46



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så små vi är. Ett litet land på en liten planet i ett universum vi inte kan föreställa oss hur stort det är. Du fångar mycket i din text.
2022-01-11

  Bengt H VIP
Det förkroppsligades bra i texten.
2022-01-09

  Solstrale VIP
Ja den existensiella aspekten på allt kan appliceras och begrundas! Vi är det lilla i det stora! Dina rader är viktiga i försöket att få grepp om livet och dess alla nyanser! Det är sällan grått, när man får spegling från ditt livs lott! Tack!
2022-01-07

  Marita Ohlquist VIP
Jättefin text, fastnade speciellt för det andra stycket.
2022-01-07

  lila fjäderblomman VIP
Om jag vore en utomjording skulle jag absolut fatta noll - när jag tittar in på planeten Tellus!
2022-01-06

    Lena Söderkvist VIP
Det gäller att hitta sig själv i det där stora. Jaget förändras inte i grunden, tror jag, men attityder påverkar oss.
2022-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP