Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Present-pappan

Jag drömde att jag solade mig
i värmen från dina ögon
du var närastilla
lyste med din härvaro
det räckte mer än nog
för att få kraft
att flytta från skuggan
av din stora vrede

Hårda klappar
på mjuka kroppen
mattpiskan på balkongen
röda strimmor på vita skinkor
Grisen grymtar på kall betong

Vem är du
vem blir jag
en ny present-pappa
med hårda klappar
eller snälla ögon

Pappa
hjälp mig
att bara vara
häranära
till mina närakära
så att de också
får sola sig i värmen
från mina ögon




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-01-06 05:57



Bookmark and Share


  Anya VIP
Oj, detta kändes. Starkt! Tycker om hur du jobbar med orden:
härvaro
häranära
närakära
Snyggt!
2022-01-11

    Lena Staaf VIP
Stark berättelse om ett utsatt barn. Värker i hjärtat!
2022-01-07

  Marita Ohlquist VIP
En starkt berörande text om ett barns
upplevelser, tankar och känslor.
2022-01-07

  Solstrale VIP
En starkt berörande vers, med stor förtvivlan och djup insikt om hur livet inte alltid kan för alla få vara varmt och kärleksfullt! Men vi har alla medkänslan, men frågan är om vi inte borde istället ändra detta, för att få slut på allt sådant elände... Sänder kram till barnets hjärta!
2022-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP