Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sammanslagna liknelser



Monotoni är granne
med stereotypi även
om det ännu är ett
spår till Enahanda's
bakgård

Gud har ett finger
med i spelet

Även om det är
något ingen kan

förstå så blir Gud
tillbedd nog ändå

Till människans
syfte,att inte känna
sig alltför mycket
Utanför

Fåren befinner sig
innanför Enahanda
hage,betar där,bland
frodig grönska

Vaktas av elstängsel
för att inte fridlysta
Vargen skall ta dem

Och sedan slaktas i
Guds fromma namn. ..


Blommande Syrener
I vitt och lila är granne

med taggtråd där gränsen
Går mellan solidaritet
och grym givmildhet


Och att döma är granne
Med att bedöma

Vars skillnad är avgrunds
djup för den som blir bedömd
Av dem som ständigt dömer

Fiskgjusen är granne med
himmeln och Mörten är
granne med vattenytan

Och ibland mötas de två

Likt lågtryck och högtryck
Är granne med varandra

Och ibland mötas även de
plötsligt mitt i ett våldsamt
Åskregn

Där fågelskådare vid Sjön
Tåkern skyndsamt drar iväg

I våta bilar med blixtrande
ärr inuti sina ögon

För att åka hem och fortsätta
leva sina liv med att samla på
sig skillnader.

***
Som bara är liknelsens tunna
isskorpa mellan varandets
kommande löv-sprickning?














Fri vers av Sefarge VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-06 10:33



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Så mångfaldsrik dikt om möten, skillnader och fortsättning
2022-01-07

    Lena Staaf VIP
Härlig dikt! Det är skillnader och kontraster som ger liv och framåtkänsla
2022-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP